Kuinka lähestyä hoitovaihtoehtoja potilaille, joilla on aivovamma

by Alistair Davion

Monille tuntematon aivovamma on itse asiassa yksi yleisimmistä synnynnäisistä epämuodostumista. Se johtuu yleensä ennenaikaisesta tai vaikeasta synnytyksestä johtuvasta aivovauriosta tai se voi ilmaantua myös sikiön kehittyessä. Jos alhaisia ​​happitasoja ei havaita tai keltaisuutta ei hoideta asianmukaisesti, se voi johtaa CP: hen. Asiantuntijoiden mukaan joka 280 synnytys johtaa lapseen aivovammaan. Lääkärin oikea diagnoosi on ensimmäinen askel parhaan hoitovaihtoehdon löytämiseksi aivohalvausta sairastaville potilaille.
Erilaisia ​​hoitoja eri vaikeusasteille
Sairaus vaihtelee potilaasta toiseen ja voi ilmetä hyvin lievästä erittäin vaikeaan. Jotkut CP:stä kärsivät lapset pystyvät kävelemään avustamalla, kun taas toiset ovat rajoittuneet pyörätuoliin. Melkein kaikki potilaat, joilla on sairaus, käyvät läpi jonkinlaisen leikkauksen tai hoidon säännöllisesti tai johdonmukaisesti. Terapeutit luovat erilaisia ​​ohjelmia, jotka on suunniteltu auttamaan jokaista potilasta hänen erityistilanteensa mukaan.
Aivohalvauksen oireet
CP:n oireita on useita, ja joihinkin yleisiin kuuluvat motoriset taidot. Lihakset ovat yleensä joko erittäin kireät tai hyvin rentoutuneet. Useimmissa tapauksissa raajoja pidetään oudolla tai epätavallisella tavalla, eikä potilas pysty suoristamaan niitä. Potilailla on myös usein puhevaikeuksia suun ja kielen lihasten epämuodostumien vuoksi. Lähes joka kolmas CP-potilaista kärsii kohtauksista, ja ne voivat alkaa aikaisin tai ne voivat ilmaantua myöhemmin elämässä.
Varhaisen diagnoosin merkitys
Varhainen diagnoosi on erittäin tärkeä, jotta varmistetaan, että hoito alkaa mahdollisimman pian. Mitä nopeammin hoito voidaan aloittaa, sitä paremmat mahdollisuudet potilaalla on nauttia hyvästä elämänlaadusta. Vaikka sitä ei voida parantaa, aivovamma voidaan hoitaa ja se helpottaa paljon potilaan elämää. Varhainen havaitseminen ja hoito on välttämätöntä, jotta potilas voi elää tyydyttävää elämää. Lääkäriterapeutin, puheterapeutin ja toimintaterapeutin luona käynti varhain tai jo nuorena on usein elintärkeää.
Sopivan suunnitelman laatiminen
Mitä tulee CP:hen, jokaiselle yksilölle ei ole olemassa standardihoitoa. Kun diagnoosi on tehty ja lääkärit määrittävät lapsen aivohalvauksen tyypin, terveydenhuollon ammattilaisten ryhmä laatii parhaan hoitosuunnitelman. He työskentelevät lapsen ja hänen vanhempiensa kanssa tunnistaakseen erityistarpeita ja vammoja. Sitten he kehittävät yksilöllisen ohjelman tai sopivan suunnitelman käsitelläkseen tärkeimpiä lapsen elämänlaatuun vaikuttavia vammoja.
Fysioterapia auttaa parantamaan kävelyä ja kävelyä, ehkäisemään epämuodostumia ja venyttämään spastisia lihaksia. On monia harjoituksia ja laitteita, jotka auttavat toteuttamaan tämän elintärkeän toiminnon. Toimintaterapia auttaa kehittämään kompensointitaktiikoita, jotka auttavat potilasta päivittäisessä toiminnassa. Puheterapia on tarpeen myös puhe- ja nielemishäiriöiden sekä muiden tehokkaan viestinnän esteiden ratkaisemiseksi. Lääkärit käyttävät testejä ja arvioivat lapsen vammaisuutta ennen kuin tekevät päätöksiä parhaista hoitomuodoista.