Online Radio – Viihdettä sormenpäällä

by Alistair Davion

Sen lisäksi, että Internet on suurin tiedonlähde mistä tahansa aiheesta, se sisältää myös monia mahdollisuuksia pitää käyttäjänsä viihdyttävänä. Yksi esimerkki on lukuisten online-radioiden saatavuus, jotka ovat hajallaan suurella määrällä kanavia. Käyttäjät voivat vapaasti valita suosikkikanavansa ja kuunnella niitä.

Niin kauan kuin sinulla on tietokone ja Internet-yhteys, voit käyttää mitä tahansa online-radiota mistä päin maailmaa tahansa. Esimerkiksi joku voi kuunnella intialaista radioasemaa aina Afrikasta tai Australiasta. Suoran radion avulla voimme kuunnella uusimpia uutisia, poliittista kehitystä, liike- ja urheiluuutisia. Sekä monenlaista musiikkia. Minkä tahansa online-radion kuunteluun tarvitaan tiettyjä suoratoistoja, esimerkiksi MP3- tai Windows Media -ääni. Hyvin lyhyessä ajassa verkkoradio on herättänyt median huomion. Monet näistä radiokanavista nauttivat eri lahjoittajien taloudellista tukea, mikä auttaa verkkosivustoja tuomaan varoja.

Internet-radiolla on monia etuja. Yksi tärkeimmistä eduista on se, että tämäntyyppiset radiot tarjoavat laajan valikoiman vaihtoehtoja, jotka ulottuvat klassisen rockin ja popin ulkopuolelle.

Jos esimerkiksi elektroninen musiikki on suosikkisi, voit valita trancen, videopelien ääniraitojen, ambientin ja paljon muuta. Riittää, kun sanotaan, että kuuntelijoiden mausta riippumatta he voivat yleensä saada suoratoistoradion.

Online-radion erittäin hyödyllinen ominaisuus on se, että se sisältää vähemmän mainoksia. Online-radion käyttökustannukset ovat perinteisiä radioasemia pienemmät. Tämän seurauksena he voivat selviytyä jopa vähemmällä mainoksilla.

Toinen syy tällaisten radioasemien mainosten vähäisyyteen on se, että ne saavat usein taloudellista tukea lahjoittajilta ja tilaajilta. Tämä auttaa kuuntelijoita nauttimaan suosikkiohjelmistaan ilman toistuvia keskeytyksiä.

Toinen näiden radioasemien holhoamisen etu on se, että tarvitset hyvin vähän ohjelmiesi kuuntelemiseen. Periaatteessa tarvitset vain tietokoneen, joka pystyy käyttämään mitä tahansa Windows-, Linux- tai Mac-versiota.

Ja viimeisenä muttei vähäisimpänä, toinen online-radion etu on se, että se tarjoaa erinomaisen äänenlaadun. Syynä on se, että tällainen radio on vähemmän pakattu.

Jos haluat nauttia online-radiosta, sinun tulee etsiä kanavia nimen tai tyylilajin mukaan. Monet verkkosivustot sisältävät hakukenttiä, joiden avulla voit etsiä suosikkiartistesi helposti.

Kun olet löytänyt valitsemasi kanavan, napsauta sitä ja radioasema käynnistyy automaattisesti, jolloin voit kuunnella sitä kuinka pitkään tahansa.

Kun kuuntelet suosikkiohjelmaasi, sinun tulee kirjoittaa muistiin yksityiskohdat, kuten aseman sijainti, sen yhteysnopeus ja kuka on sen ratsastaja. Kaikki tämä voi auttaa sinua löytämään aseman tulevaisuudessa.

Kun haluat lopettaa online-radiosi lähettämisen, sinun tarvitsee vain napsauttaa “Lopeta”-painiketta. Huomaa, että tämä radio ei anna ‘tauko’-vaihtoehtoa, koska se lähettää jatkuvasti.

Related Articles