Vinkkejä yrityksesi uudelleenjärjestelyyn

by Alistair Davion

Yrityksesi uudelleenjärjestely on valtava vastuu. Käsissäsi on paitsi työntekijöidesi toimeentulo, myös yrityksesi tulevaisuus. Tärkeintä on katsoa objektiivisesti tavoitteitasi ja päämääriäsi pitkällä aikavälillä, etkä jää kiinni toimistopolitiikkaan, suosimiseen tai sympatiaan niitä kohtaan, jotka työskentelevät sinulle. Se kuulostaa ankaralta, mutta se on oikea tapa saada yrityksesi takaisin raiteilleen.

Ensinnäkin sinun on pohdittava eri rooleja yrityksessä. Mitkä roolit ovat välttämättömiä ja mitkä tarpeettomia? Joskus työpaikkoja syntyy ja hetken kuluttua niitä ei yksinkertaisesti enää tarvita. Joskus ulkoinen seikka tarkoittaa, että yritykseltäsi alkaa puuttua jokin tietty osa – jos kaikki asiakkaasi ovat pyytäneet tiettyä palvelua, miksi et tarjoa sitä vielä? Uudelleenjärjestelyn avulla voit päästä eroon rooleista, jotka eivät toimi hyvin, ja luoda rooleja, jotka ohjaisivat liiketoimintaa hienoon uuteen suuntaan.

Toinen asia, joka sinun on tehtävä, on hahmotella työnkuvaus jokaiselle roolillesi. Sisällytä tehtävät, joita työntekijän olisi suoritettava, kenen kanssa hän olisi yhteydessä osana rooliaan – esimerkiksi työskentelevätkö he tiiviisti toisen osaston ihmisten kanssa vai johtavatko he henkilöstöä vai raportoivatko he johdolle? Nämä työnkuvat auttavat sinua näkemään, miten yrityksesi toimii, ja antaa sinulle mahdollisuuden nähdä, onko rooleja, jotka olet jäänyt paitsi. Onko esimerkiksi jokin tietty työnkuva liian pitkä ja monimutkainen? Ehkä tämä olisi parempi kahdessa roolissa, tai ehkä sinun pitäisi luoda sihteerin paikka, jotta useat työntekijät saavat apua järjestelmänvalvojansa kanssa.

Nyt sinulla on mahdollisuus tarkastella nykyistä henkilökuntaasi. Kenellä heistä on sekä taidot että asianmukainen työkokemus uusien tehtävien hoitamiseen? Luo joukko mahdollisia ehdokkaita jokaiseen rooliin. Jos jotkut roolit ovat suoria vaihtoja, se on hienoa, mutta voi olla niin, että jotkut ihmiset joutuvat ottamaan erilaisia ​​vastuita. Keskustele esimiesten kanssa ja selvitä, ketkä henkilöt sopisivat parhaiten työhön.

Kun sinulla on joukko potentiaalisia ehdokkaita, on aika kertoa uutiset henkilöstöllesi. Muista kertoa kaikille samaan aikaan ja pitää prosessi mahdollisimman läpinäkyvänä. Jos joudut toteuttamaan hakuprosessin, rohkaise henkilökuntaa hakemaan paikkoja, jotka he haluaisivat tai joihin uskot pystyvänsä täyttämään. Tarvittaessa mainosta yrityksen ulkopuolella löytääksesi oikeat työntekijät.

Related Articles